Documente si formulare pe tipuri de operatiuni
In cazul autovehiculelor înmatriculate în România nu mai este necesară prezentarea certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Român.
Da, aveți posibilitatea de a solicita păstrarea numărului de înmatriculare a autoturismului pe care doriți să-l înstrăinați, cu condiția achitării taxei în valoare de 30 lei la ghișeele de înmatriculări, înainte de solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate de către noul proprietar.
In cazul absenței documentelor de înmatriculare emise de autoritățile străine, serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor competent va înmatricula un vehicul care provine dintr-un stat membru UE numai după obținerea confirmării de la acest stat a faptului că solicitantul este îndreptățit să reînmatriculeze vehiculul în România.
Până la clarificarea situației solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizații de circulație provizorii.
Intrati pe contul de e-mail folosit la programare, identificati mesajul privind confirmarea programarii in continutul careia exista un link de anulare a programarii. Accesati, anulati si reluati procedura de programare pentru o alta data disponibila.
In acest caz, trebuie sa reefectuati o programare similara cu cea initiala, caz in care sistemul, daca identifica deja o confirmare valida pentru acele date, va afiseaza optiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.
In aceasta situatie, verificati urmatoarele: – numele si prenumele sa fie completat asa cum este inscris in permisul de conducere/certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate; – dosar ARR – numarul fisei de scolarizare; – codul numeric personal – 13 caractere; – serie sasiu – 17 caractere – in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero). – numarul de inmatriculare – fara spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.
Nu, este suficient sa va prezentati in ziua si ora programata, la ghiseul dedicat, cu documentele necesare operatiunii pentru care v-ati programat.
pentru cetățenii români – buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie
pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE – certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate
pentru cetățenii altor state – permis de ședere