preloader

Fisa inmatriculare auto | Model de fisa pentru completare ( download )

In acest articol vom vedea cand se foloseste si cum se completeaza fisa de inmatriculare auto. De asemeni, v-am pus la dispozitie si un model care poate fi downloadat imediat.

Am decis sa scriem acest articol deoarece este un subiect ce creaza ceata totala, atunci cand vine vorba de inmatricularea auto.

De asemeni, chiar mai jos veti gasi si un model de descarcat, care poate fi completat imediat.Fisa de inmatriculare – model Best-InmatriculariDownload

Asadar, cum se foloseste si cum se completeaza fisa de inmatriculare auto?

Pentru inceput va trebui sa definim termenul de fisa de inmatriculare auto.0741271233

Ce este fisa de inmatriculare auto?

unde si cum se va folosi fisa de inmatriculare
Cum si unde se va folosi fisa pentru inmatricularea auto?

Acesta este un document in care sunt trecute toate datele masinii, precum si datele vanzatorului, cat si ale cumparatorului. Documentul este sub forma unui formular care se completeaza fie prin masina de scris, fie pe calculator ( dar niciodata de mana ). Modelul de fisa de inmatriculare auto contine in partea de sus datele cumparatorului… In partea din mijloc datele vanzatorului, iar in partea de jos datele masinii.Cat va dura inmatricularea auto?

Modelul de fisa de inmatriculare auto va contine aceleasi date ca si contractul de vanzare cumparare si va fi stampilat de catre unitatile de taxe si impozite ( vedeti lista cu unitatile de taxe si impozite din Bucuresti ). Acesta va merge in ultima instanta catre DRPCIV.

Cand se completeaza fisa de inmatriculare auto?

Bun. Ideea este ca nu tot timpul veti avea nevoie de fisa de inmatriculare auto. Dar, deocamdata vom vorbi despre situatiile in care veti avea nevoie de acest document.

Spre exemplu: Daca doriti sa cumparati o masina din afara tarii aflata la prima inmatriculare, veti avea nevoie sa aveti completata fisa de inmatriculare.

Daca cumparati o masina din afara orasului Bucuresti si doriti sa o inmatriculati pe numele dumneavoastra… Va trebui sa aveti completata fisa de inmatriculare auto. Tineti minte aveti un model pentru descarcare mai sus.

De asemeni, daca v-ati mutat domiciliul dintr-o localitate in alta, va trebui sa realizati o fisa de inmatriculare.

Care sunt situatiile ce apar la inmatricularea auto in care nu mai am nevoie de fisa respectiva?

Din pacate nu sunt multe cazuri in care dumneavoastra nu va trebui sa creati aceasta fisa de inmatriculare. Una dintre situatii este cea in care dumneavoastra cumparati un autovehicul ( indiferent de forma acestuia ) din orasul Bucuresti si urmeaza sa o inscrieti tot Bucuresti. A doua dintre ele este cea in care masina este nou nouta.

Ce inseamna acest lucru?

In prima situatie prezentata va insemna ca atat cumparatorul cat si vanzatorul vor trebui sa fie din Bucuresti. In cazul in care cei doi sunt din capitala Romaniei si se va realiza inmatricularea pe Bucuresti nu veti avea nevoie de fisa de inmatriculare.

Nu uitati!!! Nu se aplica acelasi caz pentru inmatricularea pe judetul Ilfov.

Cum se comporta fisa de inmatriculare pentru fiecare situatie in parte?

Vom vedea mai departe cum se va comporta fisa de inmatriculare pentru 3 situatii diferite.

Cum se foloseste fisa de inmatriculare cu masina aflata la prima inmatriculare auto in tara?

Probabil v-ati gandit ca in situatia in care dumneavoastra va cumparati masina din afara si o inmatriculati pentru prima data…

Nu voi mai avea nevoie sa mai fac fisa de inmatriculare.

Din pacate nu este deloc adevarat. Aceasta va trebui sa aiba numele dumneavoastra la cumparator si de asemeni va trebui sa contina numele celui care vinde ( indiferent daca este firma sau persoana fizica ).

Fisa de inmatriculare va avea nevoie de o singura stampila, iar aceasta va fi a Directiei de Taxe si Impozite de care apartineti. Vanzatorul nu va avea de stampila, deoarece se afla intr-o tara straina.

*) Vom face acum o mica paranteza pentru a va prezenta un articol in care veti vedea toate informatiile in ceea ce priveste taxa vamala.

Cum apare fisa de inmatriculare in situatia in care mosteniti autovehiculul?

Dupa cum stiati masina poate fi si mostenita. Mostenirea se va realiza in mai multe parti. Daca persoana care a avut autovehiculul a decedat, masina va avea unul sau mai multi proprietari. In situatia in care tatal moare si vor aparea in ecuatie mama si fiul, fiecare dintre acestia vor avea de luat 1/2 din masina.

Pentru a da curs mai departe realizarii fisei de inmatriculare, va trebui sa se realizeze o procura, prin care una din parti renunta la toate drepturile. Astfel, masina va avea in cele din urma un singur proprietar.

Fisa de inmatriculare se va realiza intre decedat si persoana care mosteneste in totalitate autovehiculul. Aceasta va primi o singura stampila din partea DITL si va fi inregistrata cu noul proprietar.De ce nu pot pune masina la Taxe si Impozite

Cum va arata fisa de inmatriculare pentru persoanele care doresc sa isi schimbe domiciliul?

Daca pana acum nu credeati ca ne putem complica mai mult de atat, ghiciti ce!

In aceasta situatie ne vom scarpina la urechea stanga cu manga dreapta la propriu si la figurat.

Inainte de toate va trebui sa intelegem ca masina are locatia intr-un anumit oras. Schimbarea domiciliului va va obliga si schimbarea adresei pentru plata impozitelor pe bunurile respective. Desigur, aceasta situatie se va aplica si in cazul autovehiculelor.

Astfel ca, in cazul in care v-ati schimbat adresa din buletin, veti fi nevoit sa schimbati si adresa din talonul masinii cat si din cartea acesteia. Pentru aceasta actiune se va face o fisa de inmatriculare ce va avea la cumparator si la vanzator acelasi titular.

Fisa va primi doua stampile. Una dintre ele va fi de la DITL, din orasul din care v-ati mutati. A doua va fi de la Directia de Taxe din orasul in care v-ati mutat cu domiciliul.

Singura problema este ca a doua stampila va intarzia putin mai mult ( aproximativ 15 zile ). Cam mult, nu?

*))) Vedeti ce alte probleme mai pot aparea in momentul in care se inmatriculeaza o masina.

Din pacate aceasta este procedura. Nu puteti primi a doua stampila, pana cand dosarul cu masina dumneavoastra nu va fi transferat la noul loc de Taxe si Impozite.

Si, nu. Nu il puteti transfera dumneavoastra manual.

Deocamdata, cam acestea au fost datele despre fisa de inmatriculare. Va asteptam si cu alte informatii pe viitor, speram noi folositoare.

Acest articol a fost realizat de catre Best-Inmatriculari.ro. Un alt articol pe care il recomandam este cum se evita cozile pentru inmatricularea auto.

Va multumim!

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suna acum!