Vom vedea in acest paragraf daca se mai inmatriculeaza masinile cu volan pe dreapta…
Avem o veste noua pentru persoanele care doresc sa cumpere autovehicule din Marea Britanie. Marea majoritate a acestor autoturisme vin din pacate cu volanul pe dreapta. Din fericire legea permite persoanelor sa inmatriculeze in continuare masinile cu volan pe dreapta. Doar daca se achita taxele vamale si se face conversia volanului
Aflati mai multe date despre legea respectiva…
Cu toate acestea pot aparea probleme?
Marea majoritate a masinilor venite din Anglia, vin din pacate cu volanul pe partea dreapta. Inmatricularile pentru masinile cu volan pe dreapta se vor inmatricula doar cu volanul schimbat si taxele vamale achitate. Marea Britanie cu toate ca anuntat ca a iesit din Uniunea Europeana, legea asupra inmatricularilor se va aplica din 01.01.2021 .
Nu se va interzice aducerea masinilor cu volan pe partea dreapta?
Nu se mai inmatriculeaza masinile cu volanul pe dreapta ?
In cazul de fata Registrul Auto Roman, ce reprezinta un prim pas in realizarea inmatricularii pentru masinile noi din Romania… Vor interzice emiterea de carti pentru masinile cu volanul pe dreapta. Deocamdata, acestea sunt inca acceptate.
Masinile cu volan pe dreapta au aratat inca de la inceput situatii pentru circulatia pe strazile din Romania. Pana la sfarsitul anului 2018 au fost inmatriculate peste 80000 de autovehicule cu volanul pe partea dreapta.Cum se realizeaza efectuarea RAR?
Foarte multe dintre aceste autoturismei au fost implicate in accidente, iar foarte multe dintre acestea… Cele mai multe dintre ele ( 80% ) au fost realizate din pricina conducatoruluii ce a fost titular pe masina cu volanul pe dreapta.
Din ce tara vin masinile cu volanul pe partea dreapta?
Pana la sfarsitul anul 2018, au fost aduse aproximativ 35000 de masini din Marea Britanie. Din Irlanda, Bulgaria si polonia au ajuns peste 4500 de autovehicule.
Care sunt dovezile sigure aduse de cei de la RAR pentru masinile cu volan pe dreapta?
Cei de la Registrul Auto Roman spun ca omologarea si eliberarea cartii de identitate inca mai sunt valabile pentru masinile cu volanul pe partea dreapta… Aflati mai multe despre efectuarea RAR… si cu aceste… Acestia sunt de parere ca autoturismele cu volanul pe dreapta sunt cu adevarat pericol pentru drumurile din Romania.
Cei de la RAR, ca si cei de la Politia Rutiera dupa teste si studii facute sunt de parere ca aceste autoturismele ar trebui restrictionate pentru circulatia in Romania. Cu toate acestea, autoturismele cu volan pe dreapta ce au fost pana acum inmatriculate in zona Romaniei, vor ramane in continuare pe teritoriul tarii noastre dar sa se faca conversia volanului.
Dar, va trebui sa fiti atenti cand va achizitionati un autovehicul cu volan pe dreapta. Lasand la o parte riscurile pe care le poate cauza o asemenea masina, veti putea risca sa ramaneti cu ea neinmatrculata fara numere de romania .
Avem o data fixa cu iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Aceasta data poate fi pe 01.01.2021 . De cand sa aplicat legea, acum se mai inmatriculeaza doar autoturismel cu conversia facuta si taxa vamala platite .
Vom face acum o mica acolada la acest articol, pentru a va pune la in vedere cum se face pastrarea de placute de inmatriculare auto.
Exista totusi o parte , pe care o puteti analiza in viitor. Una dintre putinele tari din Uniunea Europeana care mai se inmatriculeaza autoturisme cu volan pe partea dreapta este Bulgaria. Aici se mai pot inmatricula inca masinile, cu volan pe dreapta. Astfel, fiind un autovehicul din zona Uniunii Europene va putea ca dupa inmatricularea din Bulgaria, sa fie inmatriculata si in Romania.
O alta metoda ar fi, mutarea volanului pe stanga. Astfel, cei de la RAR afirma: “Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median al autoturismului. Sunt exceptate autoturismelor speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înregistrate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au avut modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M_1 și N1!